Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Méregtelenítés ingyen: így szokj rá a vízfogyasztásra !

2018. április 13. - Balogh Ilike

Az emberi szervezet  közelítőleg 70 százaléka víz

Egyes  szervek, mint például az agy, 90 százalék vizet tartalmaz. Ha nem iszunk kellő mennyiségű vizet, egyszerűen az agyunk sem tud megfelelően működni, és nem képes jelezni azt sem, ha szomjasak vagyunk.

glass-2875091_640.jpg

5 meglepő árulkodó jel, amire talán ügyet sem vetsz, mégis szervezeted kiszáradásához vezetnek

  • Kicserepesedett ajkak
  • Rossz lehelet
  • Pattanások test szerte
  • Izomgörcsök
  • Fájdalmak a hát alsó részében

Ezek az akár mindennaposan megszokott tünetek az életedben figyelmeztető jelek. Mutatják, hogy szervezeted a kiszáradás felé tart. Gondoltad volna ?

Megteheted, hogy ügyet sem vetsz rájuk

Én azonban ezt nem javaslom ! A vízhiány állandósulása a szervezetben komoly szervi bajokhoz vezethet. ( szív- és érrendszeri problémák, epekő, ízületi betegségek ...)Ha rendszeresen kevesebb vizet biztosítunk szervezetünk számára a kelleténél, hamarosan megbetegedhetünk.  

Micsoda paradoxon

Annyit papolunk a vízivás fontosságáról ( joggal), mégis ... kevesekről mondható el, hogy ezt a csekélységet megtennék szervezetük egészségéért. Pedig semmi kétség, ez csupán egy piciny áldozat  lenne részünkről azért cserébe, hogy szervezetünk napról – napra emberfeletti küzdelmet vív azért, hogy fenntartsa egészségünket és biztosítsa szervezetünk optimális működését.

Másrészről viszont pénztárcánkat nem kímélő módon hajkurásszuk a jobbnál - jobb méregtelenítő programokat. Mi ez, ha nem paradoxon ? Kezünkben a világ legegyszerűbb és ( jelenleg még a ) legolcsóbb méregtelenítési rendszere a víz és mi elbagatellizáljuk fontosságát. Tiszteld meg te is ennyivel legalább , szervezeted áldozatos munkáját !

Igyál meg naponta minimum 2 l vizet 

  • Rendben, könnyű ezt mondani ! Jó, ha 2 dl vizet megiszok naponta, nemhogy 2 l -t
  • Nekem erre nincsen időm !
  • Mindig elfelejtek inni
  • Utálom a vizet ! Vízköves lesz a hátam tőle - már hallom is a kifogásokat.

Pedig jobb, ha erre lesz időd és tudatosan rászokatod magad a vízivásra, különben az élet tesz róla, hogy időd legyen a súlyosabb betegségedre. Nos, mit választasz ?  Javaslom, tarts velem és szokj rá a vízre !

 Hogyan csináld ? Én így szoktattam rá magamat ...

  1. Reggel ébredéskor megiszom 2 pohár vizet   - Az éhgyomorra fogyasztott víz 
  • segít gyorsabban kiválasztani a szervezetedben felgyűlt salakanyagokat,
  • feltölti sejtjeidet,
  • beindítja az anyagcserédet
  1. Reggeli előtt fél órával 2 pohár vizet iszom
  • Étkezések előtt  fogyasztva segíti az anyagcseréd felpörgetését és kitöltve gyomrod egy részét,kevesebb ételt kívánsz majd. Azonban ekkor számolnod kell azzal, hogy az emésztésed nehezebbé válik,mivel felhígítod vele az emésztőenzimjeidet. Ezért azt javaslom inkább, hogy 
  1. Ebéd előtt fél órával szintén megiszom 2 pohár vizet
  2. Uzsonna előtt fél órával ,vagy  kora délután szintén megiszom 2 pohár vizet
  3. Vacsora  előtt fél órával iszom meg az utolsó 2 pohár vizemet

Ha  mégse menne, vesd be ezt

  • Ha olyan a munkád, hogy nem tudsz x óránként meginni 2-2 dl vizet, tölts fel egy üveget (kerüld a műanyag palackokat – nem egészséges ) és tedd a kezed ügyébe. Majd szánd el magad, hogy a délelőtt folyamán megiszod az üveg vizet. Egy másik üvegnyit pedig otthon, miután haza értél a munkádból. Nagyon inspiráló tud lenni, hogy mennyi elfogyott már az üvegből.
  • Otthon tegyél a lakás több helyszínére is, ahol a délutánjaidat a leginkább töltöd,1-1 poharat, vagy 1-1 cetlit, ami jelzi számodra, hogy innod szükséges.
  • Ihatod a vizet citromlével , vagy bio almaecettel ízesítve, édesítés nélkül. Így még lúgosítod is a szervezetedet egyúttal, aminek számos plusz előnye is lehet.

 Extra tipp: Ha még több " egészséggel " szeretnéd feltölteni a szervezetedet, fogyassz kristályokkal kezelt vizet !

Csatlakozz a kihíváshoz ! Igyál meg naponta 10 pohár vizet.

Időtartam:  1 hónap 

Csatlakozz az Egyensúlyépítők táborához és oszd meg, tapasztalataidat ! Csatlakozom a programhoz !

 

 

 

süti beállítások módosítása