Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Add tovább a szoknyád, egészségessé tesz !

2018. május 30. - Balogh Ilike

Mindannyiunkkal megesik, hogy megtetszik egy ruhadarab a kirakatban, majd szinte gondolkodás nélkül megyünk be az üzletbe. Aztán mire felocsúdunk, már kifelé jövünk a boltból, kezünkben az ajándékszatyorral, melynek mélyén ott csücsül az áhított ruhadarab. Otthon pedig csak gyűlik - gyűlik a sok ruha. Nem férsz tőlük. De mit árthat neked, ha mindez túl gyakran történik meg veled ? Nem, most nem a pénztárcád apadására gondolok. Elárulom, mindjárt.

pete-bellis-278587-unsplash.jpg

A Te gardróbodra is ráférne egy kis megkönnyebbülés ?

Veled is előfordul, hogy ...

  • nem férsz a sok ruhától,
  • szinte taposnod kell őket, hogy beférjenek,
  • ráadásul csak pont azt nem találod, amit épp szeretnél felvenni ?

Lássuk be, előbb – utóbb jó néhány ruhadarab feleslegessé válhat. Vagy mert már otthon nem tetszik, ráuntunk, vagy kinőttük, kihíztuk, kifogytunk belőle, vagy épp kiment a divatból. De olyan is előfordul, hogy egyszerűen megváltozott a stílusunk és egyes darabokat felvéve, azok már nem illenek az énképünkbe.

A férfiak szerint a nőknek csupán két problémájuk van :

  1. Nincsen egy ruhájuk sem és

  2. hová tegyék azt a sok „ semmit „

 Mielőtt arra rátérek, mit is kezdj a kis gömböccé vált gardróboddal, ejtenék néhány gondolatot arról, mi az a

4 fő hátránya annak, ha felhalmozol :

  1. Időpazarlás – Gondolj bele, mennyi időt vesz el tőled, ha folyton keresgélned kell, mit is vegyél fel. Vagy ha ki is találtad már, hogy mit szeretnél felvenni, megtalálni épp olyan nehéz, mint tűt keresni a szénakazalban.
  2. Folyton vasalnod kell, mielőtt útnak indulsz – Hiszen hiába tetted rendbe ruháidat, a zsúfoltság miatt mikor előhalászod, ismét olyan, mintha a kutya szájából szedték volna ki és te nem tehetsz mást, minthogy újra kivasalod, ha nett akarsz lenni.
  3. Benne áll a pénzed – Azok a ruhadarabok, melyeket nagyon ritkán, vagy sohasem használsz, az olyan, mintha úgy tartanád bent a bankban a tartalékodat, hogy egyetlen fillér kamatot sem kapnál érte.
  4. Végül, de nem utolsó sorban, beteggé tesz. Mi mindannyian energia lények is vagyunk egyben és ezért hatással vannak ránk a környezetünk rezgései is. Egy telezsúfolt szekrény csupa elhasználódott energiát, rezgést sugároz magából. Az energia akkor és ott tud gondtalanul áramolni, ahol kellően tágas tér, tisztaság és rend van. Ezt csak tetézi az a helyzet, amikor a szekrénybe bekukkantva egy ruhadarabod kapcsán még bűntudat is elfog. Például, amikor meglátod az 5 évvel ezelőtt használt ruhádat a szekrényben, amely 3 mérettel kisebb, mint amit most hordasz és amit azért tettél el, hogy majd belefogyj. Persze, ez nem történt meg és rögtön bűntudatod támad, hogy azt a két kakaós csigát mégsem kellett volna megenned reggelire. Szóval, ott tartottunk, hogyan csalogasd vissza a jó energiákat magad köré, hogyan legyél vidám és egészséges, ha a gardróbod elé állsz. Nos, ...

 alexandra-gorn-260989-unsplash.jpg

Mit tegyél ? Itt a 3 legfontosabb lépés ... hogy örömmel tárd fel reggelente a gardróbodat és elégedetten nézz a tükörbe 

 

  1.  Kezdj el szelektálni, MOST

Most épp fogyó hold következik, ami szintén a segítségedre lesz, hogy megszabadulj mindattól , ami akadályoz, ami boldogtalanná tesz, amiben nem érzed jól magad. ( És ezt értsd most azokra az élethelyzetekre, személyekre is, akik szintén visszahúznak és boldogtalanná tesznek).

Tedd ki a ruhatáradból azokat a ruhákat,

  • melyeket azért tartottál meg, mert talán egyszer bele hízol/fogysz
  • melyek igaz, hogy nem tetszenek, de anyósodtól kaptad,
  • melyekre a barátnőd beszélt rá, de nem a te stílusod,
  • melyek igaz, hogy nem pont jók rád, de gondoltad, majd átalakítod hisz olyan olcsó volt, hogy nem lehetett otthagyni
  • melyeket a párodtól kaptál, de elmérte
  • amelyeket azért tartogatsz, mert majd jó lesz a lányodnak, unokádnak ...
  • és tedd ki azokat is, amiket már 1 éve nem vettél fel. Ha ezzel meg vagy, jön a következő szűrő : a megmaradt ruháidból tedd ki azokat, melyeket NEM vennél fel, ha randiznod kellene a pároddal, vagy álmaid pasijával. Ugye, még tudtál mit kitenni ?

Kivételek: Mindenkinek van 1-2 olyan darabja, amelyhez igen erős szállal kötődik. Nálam pl. ilyen az a ruha, amiben megismerkedtem a párommal, a menyecske ruhám, a gyermekem első ruhácskája, vagy a nagyi pulóvere. Természetesen, ezt a párat megőrizheted, tedd őket biztonságos helyre a molyoktól, de nem kell hogy a gardrób legyen állandó otthonuk. Amit még kedvenc darabjaidért tehetsz, hogy megóvd őket a kiselejtezéstől az, hogy átalakítod őket, vagy mást csinálsz belőlük

  1. Alakíts ki egy álomgardróbot

A célod az legyen, hogy ami a szekrényedben marad, azokban a ruhákban jól érezd magad, praktikusak, könnyen kezelhetőek és variálhatóak legyenek. Válassz  néhány alap ruhadarabot és színt, amihez válogass azután hozzá illő további ruhákat, kiegészítőket. Olyanok legyenek, hogy bármelyik kettőt, ha csukott szemmel összepárosítod, akkor is jól álljon rajtad. Ami nem ilyen, azt tedd félre. További javaslatom, hogy minden évszakhoz alkoss meg egy – egy ilyen kollekciót. És ne feledkezz meg a sportos típus mellett, az ünnepi, elegáns ruhákról sem. Ezzel még nincsen vége a szűrésnek. Ha kis lakásod van, tovább kell csökkentened a ruhatárad mennyiségét. Ehhez a legjobb, ha az összes ruhadarabot egy halomba rakod, majd addig szelektálod őket, amíg bele nem férnek egy köbméterbe.

Mit tegyél a kiválogatott ruhákkal ? Jó kérdés. Nálunk kevés helyen látni kihelyezett konténereket, amikbe elhelyezheted feleslegessé vált darabjaidat. Mi ezért egy családsegítő szolgálatnak szoktuk beadni minden tavasszal és ősszel a felesleges ruhákat. El sem lehet mondani, milyen jó érzés látni, mennyire hálásak érte. Keresgess a neten, biztosan Te is találsz olyan helyet, ahol örömmel fogadják a ruháitokat.

freestocks-org-182581-unsplash.jpg

  1. Előzd meg az újbóli felhalmozást, a meggondolatlan vásárlást

Ennek megvalósításáért 2 dolgot tehetsz:

  • Amikor vásárlásra adnád a fejedet,

 kérdezd meg önmagadtól, hogy : Valóban kell ez nekem ? Hová fogom tudni felvenni ?  Milyen más ruhaneműkkel , kiegészítőkkel tudom kombinálni , feldobni ?

  • Még mielőtt túlzott vásárlásba kezdenél :

Figyeld meg vásárlási szokásaidat és láss mögéjük! Legyél őszinte önmagaddal. Milyen okból vásárolsz ? Mert megakarod jutalmazni magad ? Mert félsz, hogy lemaradsz, nem leszel eléggé trendi a tavalyi ruháidban ? Kényszercselekvés volt csak, hogy a dühödet levezesd ? Ezzel akarsz bosszút állni valakin ? Nem akarsz szégyenkezni ?Ki akarsz tűnni a tömegből és egy kis figyelmet szeretnél ezzel kieszközölni ? Úgy érzed ez neked jár ? Azt érzed, ettől vagy igazi NŐ ? Ettől lesz önbizalmad ? A Szép ruha magabiztossá tesz ?... És még lehetne folytatni a sort, biztosan. Szerintem már érted, mire akartam kilyukadni. S, ha őszintén válaszoltál, nézz a válaszaid mögé. Például: Miért hiszed azt, hogy nem lehetsz vonzó és csinos, ha nem épp a mai divat szerint öltözködsz ? Vagy azzal, hogy a dühödet a vásárlásban vezeted le, megoldódik e a dühöt kiváltó problémád ? ...Ha Te is szeretnél a dolgok mögé látni és végre álarcok nélkül élni, szabadon, most megteheted az első lépést ehhez, itt.

A legjobb alkalom egy ilyen tudatos gardrób rendezésre a fogyó hold ideje. Ilyenkor az égi energiák is a segítségedre sietnek. S ne feledd, ugyan nem a ruha teszi az embert, de mindenképpen befolyásol minket az, hogy mit és legfőképp hogyan viseljük.

Ám az igazi szépség belülről fakad. Ha mozgásban tartod a körülötted lévő energiákat azzal, hogy megszabadulsz a feleslegtől és rendet tartasz, a jó rezgések újabb jó rezgéseket és általa bőséget , magabiztosságot,  elégedettséget,  és egészséget vonzanak cserébe, a számodra. Ez a legfontosabb , amit csak kaphatsz !

 Szóval, mire vársz ? Add tovább a szoknyád és mozgasd az energiákat ! Sok sikert hozzá !

 

 

 

 

süti beállítások módosítása