Érezd jól magad Te is ...

Add tovább a szoknyád, egészségessé tesz !

2018. május 30. - Balogh Icus

Mindannyiunkkal megesik, hogy megtetszik egy ruhadarab a kirakatban, majd szinte gondolkodás nélkül megyünk be az üzletbe. Aztán mire felocsúdunk, már kifelé jövünk a boltból, kezünkben az ajándékszatyorral, melynek mélyén ott csücsül az áhított ruhadarab. Otthon pedig csak gyűlik - gyűlik a sok ruha. Nem férsz tőlük. De mit árthat neked, ha mindez túl gyakran történik meg veled ? Nem, most nem a pénztárcád apadására gondolok. Elárulom, mindjárt.

pete-bellis-278587-unsplash.jpg

Tovább

3+1 pünkösdi jel, ami új erőt adhat a hétköznapokhoz – Használd ki !

A pünkösdi ünnepkör történetét és hagyományait - mint termékenységvarázslás, virághintés, párválasztás - mindnyájan ismerjük. Azonban van egy másfajta jelentése , megközelítése ennek az ünnepnek a mai ember számára, mely hasznos lehet hívők és nem hívők számára egyaránt.

punkosdi_rozsa_alisa-anton-84632-unsplash.jpg

Tovább

Szeretet - téveszmék a párkapcsolatban

Hallottad már azt,  - netán Te is mondtad már, -  hogy „ Nélküled félember vagyok ! vagy  „ Te vagy a jobbik felem ! „ vagy „ Ha Te nem lennél, mit kezdenék nélküled ? ” Talán nem is tudsz róla, hogy mindezzel mennyire ALÁÁSOD AZ ÖNBECSÜLÉSEDET.Társas kapcsolatokban élünk, de vannak dolgok,

pablo-heimplatz-317359-unsplash_2.jpg

Tovább

4 + 1 kérdés amit feltétlenül tegyél fel magadnak, ha nehéz helyzetben vagy

Gyakran előfordul, hogy annyira belefeledkezünk a szürke hétköznapok monoton forgatagába, Annyira összpontosítunk minden idegszálunkkal, hogy megtaláljuk a megoldást problémáinkra, hogy eközben szemünk elől veszítjük a lényeget. Ez az írás segíthet, hogy újra meglásd a fától az erdőt.

kyle-broad-29486-unsplash.jpg

Tovább

5 leggyakoribb lélekromboló elem életedben és amit ellenük tehetsz

Kétség kívül az emberi test és szellem legádázabb  ellensége a STRESSZ

Manapság már a mindennapjaink részévé vált. Bevallom, minden olyan tanácsadót komolytalannak tartok, akinek a legfőbb tanács a páciense felé az, hogy kerülje a stresszt. Ez szinte lehetetlen. Akkor mit lehet tenni mégis ?guess-attic-837156_640.jpg

A megoldás abban van, ha megtanuljuk  a stresszt kezelni

Miért is olyan fontos mindez ? Kezdjük az elején : Stresszhatás akkor alakul ki bennünk, ha egy bizonyos élethelyzetre  olyan módon reagálunk, mellyel számunkra ártalmas érzelmi reakciókat váltunk ki. Ilyen módon maga a stressz is egyfajta vészcsengő a számunkra, hogy más irányba haladunk, mint kellene. Ha sokáig figyelmen kívül hagyjuk e jeleket, a szervezetünk újabb jeladásra kényszerül. Már komolyabb eszközöket fog bevetni. Megbetegíti a testünket.

A célunk tehát a stressz megszüntetésével, kezelésével az, hogy ...

  • korábban, még a test megbetegedése előtt feloldjuk a stresszhelyzetet,
  • megelégedéssel zárjuk le a konfliktusainkat és
  • találjuk meg a megoldást problémáinkra. Egy konfliktushelyzet sokféle tanulnivalót is adhat számunkra, ha figyelmesek vagyunk. Hisz gondolj csak bele, legtöbbször a vitapartnerünk nem csinál mást, mint tükröt tart elénk.

A STRESSZ TÖBBFÉLE FORMÁT KÉPES MAGÁRA ÖLTENI, hogy  ... megtévesszen és az őrületbe kergessen minket. Íme a leggyakoribbak ezek közül :

 

 1. Korlátaink, hiedelmeink

Számos olyan családi mintát ,berögződést, hagyományt hozunk magunkkal,melyek indokolatlan pánikot, feszültséget keltenek bennünk, aminek hatására falakkal vesszük körül magunkat,és még inkább korlátaink rabjai leszünk – Érdemes kutakodnunk, hogy mennyire megalapozott az a félelem, ami meghúzódik egy ilyen hozott hiedelem mögött és az mennyire lehet jelen esetben is érvényes ránk. Ha ez meg van, akkor érdemes a feloldásán dolgoznunk

2. Félelmeink 

Származhatnak saját megtapasztalásból, vagy mások által ránk ruházott , tovább adott tapasztalásokból, félelmekből – a legjobb megoldás, ha szembe nézünk ezekkel a félelmeinkkel, melyek ezáltal elveszítik jelentőségüket, jelenlétük okafogyottá válik

3. Önismeretünk hiányából fakadó önpusztító megnyilvánulásaink 

Gondolj azokra az alkalmakra, amikor valami miatt magadat hibáztattad egy kialakult helyzet miatt. Hetekig, hónapokig bűntudatod volt, ostoroztad magad, mi lett volna, ha... mit kellett volna máshogyan csinálnod. Holott, ha tisztában lennél azzal,ki is vagy valójában, mi a feladatod, miért vagy itt,minden történése életednek más megvilágításba kerülne és felhagynál az önostorozással

4. Energiavámpírok

Bevallom, én őket tartom az egyik legmérgezőbb tényezőnek a mai világban. Az energiavámpírok olyan lények (olykor családtagok, társak, munkatársak ,barátok,) az életedben, akik abból gyűjtenek erőt, ha téged idegesnek, feszültnek, szomorúnak látnak. Számos eszközük van arra, hogy elérjék, hogy Te rosszul érezd magad. Lehet védekezni ellenük, többféle módon. Megismerve a játszmáikat, már nem is olyan tragikus a dolog.

Szeretnél végleg leszámolni az energiavámpírokkal? Szavazz itt,és minden hasznos információt megkapsz majd tőlem, hogy végre nyugtod lehessen és arra tudj koncentrálni 100% - osan, amire Te szeretnél ! Ne légy kiszolgáltatott ! Ne légy tovább áldozat !

5. Elvárásaink

Bármerre nézünk, tele vagyunk elvárásokkal. Azt hisszük, hogyha mindenkinek teljesítjük az  óhaját, többek leszünk a szemükben. Pedig ez nem így van. Csak túlhajszoljuk, kimerítjük magunkat. A legnagyobb ellenségünk pedig   ismét önmagunk, amikor nem másnak akarunk megfelelni, hanem saját elvárásainknak. Ez az önpusztító gyakorlat a maximalisták kedvence.

 

Összességében jó tanácsként elmondható:

HA AZON KAPOD MAGADAT,  HOGY ÉLETEDET MEGKESERÍTI A STRESSZ

érdemes megvizsgálnod:

  • milyen érzések voltak jelen benned a szituáció közben
  • láss a dolgok mögé és
  • nézd meg, milyen indíttatásból merítkeztek az érzelmeid a szituáció közben. Netán bosszúvágy fűtött , kisebbrendűségi érzéstől vezéreltetett vagy félelem volt a háttérben ? Nem mindegy.

Ha már ismered a kiváltó érzelmet, azt kell feldolgoznod és elengedned.Tudom, ez most  egyszerűnek hangzik, de nem az.A jó hír viszont az, hogy számos módszer létezik az érzelmeink feldolgozására. És amiért érdemes minderre időt szánnod az  nem más, mint az, hogy ha így teszel, ÖRÖKRE MEGSZABADULSZ A KIVÁLTÓ STRESSZTŐL. Hiába kerülsz ugyanolyan szituációba, már fogod tudni, hogyan kezeld a helyzetet, aminek következtében olyan érzésekben lesz részed, melyeknek eszük ágában sem lesz stresszhelyzetet generálni.

Ha segítségre van szükséged, vagy szívesen megtanulnád a módszereket, keress meg, itt.Csatlakozz Te is az Egyensúlyépítők csapatához !

Még nem késő ! Így vess véget a szenvedéseidnek 3 lépésben

Már javában április havában járunk,vagy ahogy mondják,régies nevén : Szent György hava.Székelynaptár szerint : Szelek hava.De valóban csak a szeszélyes időjárás, az erős szelek jelenléte az, ami figyelemre méltó lehet ebben az időszakban, vagy van emögött valami sokkal mélyebb jelentésű dolog is ?

Megszokhattad már, hogy a természetben semmi sem véletlen

A természet mindig  egyfajta REND fenntartására törekszik. Bármi késlelteti is ezt a folyamatot, végül beáll az EGYENSÚLY, megteremtődik az ÖSSZHANG. Az év 4.hónapjában sincsen ez másként. A természet is a maga módján tisztul és új életet fakaszt.

girl-1246525_640.jpg

Tovább

  10 + 1  tipp, amivel leveheted a vendégeidet a lábukról

Utált családi összejövetelből hálás vendégeket, hogyan ?

Életünkben igen fontosak az emberi kapcsolataink  és azok minősége

Ám e kapcsolatokat időről - időre ápolni kell. Most a jó idő beköszöntével mi sem egyszerűbb,mint meghívni barátainkat egy kerti partira "Jó társaságban repül az idő ! " - szokták mondani . De mi a helyzet akkor, ha rokonokat kell meghívnod egy közös ebédre vagy vacsorára ?

kelsey-chance-575543-unsplash.jpg

Tovább

Komplex tavaszi méregtelenítés: 4+1 tipp a kiegyensúlyozottságért

Valóban fontos, hogy törődjünk testi egészségünkkel. Hisz, ahogy a mondás tartja : „ Ép testben, ép lélek ”. A legtöbben idáig el is jutnak, hiszen mi sem könnyebb, mint bekapni 1-1 csodapirulát, vagy bejelentkezni egy nyirokmasszázsra, mert az amúgy is olyan trendi – megnyugtatva a lelküket, hogy mi mindent megtettek  egészségükért – és  sok embernél itt meg is áll a dolog. A tudatosabbak már tisztában vannak azzal, hogy mindez csak töredéke, egy szelete  annak a tortának, ami a TELJES EGÉSZSÉGET képviseli.

detox-1995433_640.jpg

Tovább