Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

3+1 pünkösdi jel, ami új erőt adhat a hétköznapokhoz – Használd ki !

2018. május 20. - Balogh Ilike

A pünkösdi ünnepkör történetét és hagyományait - mint termékenységvarázslás, virághintés, párválasztás - mindnyájan ismerjük. Azonban van egy másfajta jelentése , megközelítése ennek az ünnepnek a mai ember számára, mely hasznos lehet hívők és nem hívők számára egyaránt.

punkosdi_rozsa_alisa-anton-84632-unsplash.jpg

A családi hétvégék többsége  nekünk hölgyeknek sokszor arról szól, hogy behozzuk a heti lemaradásainkat. A pünkösdi hétvége hosszabb, mint egy átlagos hétvége, ezért jó ok arra, hogy  megadjuk önmagunk számára azt, amire épp most szükségünk van. Honnan is tudhatjuk, mi a jó nekünk ?  Hogyan is kapcsolódhatunk a pünkösdhöz teljes valónkban ? Hogyan hozhat mindez boldogságot, örömet az életedbe neked is  ? Elárulom.

Figyeld a természetet, figyeld a pünkösdi jeleket

Ez az ünnep sem szól másról, mint az ÖNMAGUNKRA FIGYELÉSről , PIHENÉSről és arról, hogy a saját maga módján megpróbál minket rávenni a CSELEKVÉSre.  Hogy végre megmozduljunk önmagunkért, nem másokért. Azért, hogy MEGTALÁLJUK végre a HELYÜNKET az életben, hogy erőfeszítések és kínok nélkül, a SZERETETtől vezérelve leljünk rá saját LELKI BÉKÉnkre, a testi – lelki EGYENSÚLYunkra. Hisz ha ezt megtaláljuk, azzal nem csak a saját életünket változtatjuk egy boldog hellyé, hanem mások életét és SZÉPPÉ TEHETJÜK  saját egyensúlyunk által.

A pünkösd jelei a keresztény egyházak szerint : a szél, a tűz a nyelv és a beszéd. Nézzük most szépen sorjában, miféle üzenetet rejthetnek e jelek a mai kor emberének.

A szél

Ő csak teszi a dolgát, RENDben. Szemléld figyelmesen, mi történik egy szélvihar kapcsán a természetben és mi történik életünkben. A természetben felkavarodik minden. A szemét, a kosz, a por útra kel . Egyes  dolgok  más helyre kerülnek, új otthonra lelnek. Ugyanez történik a mindennapi életünkben is. Gondolj pl. arra, amikor a főnököddel, vagy épp a pároddal kerülsz összetűzésbe. Csak ott  a por helyett az indulatok, az energiák kavarognak ,robbannak ki . Ilyenkor dolgok helyett gondolatok, érvek, ellenérvek kerülnek „ más helyre „ , pontosabban más megvilágításba. A tisztulási folyamat itt is meg van, hiszen a vita kapcsán tiszta, reális képet kapunk a vitapartnerünk szándékairól, hozzáállásáról, véleményéről és emellett az indulatok érzelmi felszabadulással is járnak, ami tisztulást lecsendesülést, megelégedést hoz lelkünk számára is. Még akkor is így van ez, ha nem értünk célt, ha nem mi győztünk a csatában. Maga az energia kirobbanása majd szertefoszlása kielégíti jelen pillanatnyi vágyunkat, hogy „ igen,mégis megmondtam neki a magamét „.Ilyenkor még nem törődünk azzal, hogy kinek volt igaza .

A tűz

A tűz olyan elem, mely megosztja érzéseinket. Hol tápláló energiaként, hol a legnagyobb pusztítóként tekintünk rá. Életünkben  fontos, égjen a szeretet tüze nap mint nap bennünk, de nem szabad, hogy a tűz feleméssze a mindennapok örömeit.A tűz az, ami hajt minket a céljaink, a vágyaink felé ami táplál és ami lendületet ad életünkhöz.De ha ez a tűz és az általa elérni kívánt célok túl erős vágyat ébresztenek bennünk, olyanok leszünk, mint egy tűzgolyó, amely lerohan minket, felperzsel mindent  maga körül és megsemmisít .Meglehet, hogy így is célba érünk, de sajnos, rá fogunk ébredni hamarosan, hogy hiányzik valami az életünkből. S ez a valami a szeretet. A szeretet tüze az, aminek folyton égni kell bennünk, jelentsen ez bármit is, kinek – kinek hite szerint. Hisz ha a SZERETET által élünk, cselekszünk, életünk szebbé válik és mi boldogabbak, elégedettebbek leszünk itt és most , ezen a Földön is.

A nyelv

Mielőtt azon tűnődnél, vajon melyik világnyelvről fogok beszélni, megnyugtathatlak, egyik mellett vagy ellen sem fogom letenni a voksomat. Magam is több nyelven megértetem magam, de most egy egészen más nyelvről szeretnék szót ejteni. Egy olyan nyelvről, melyet nem tanítanak iskolákban. E nyelvet az élet iskolája tanítja meg számodra. A konzultációim során például, nagyon gyakran hallom emberek szájából azt, hogy  már nem értik meg egymást a kapcsolataikban a másik féllel úgy, mint korábban. Már nincs meg az – az érzés, hogy „ egy húron pendülünk ”, vagy „ kitaláljuk egymás gondolatait ”. S felteszik a kérdést, hogy ez azt jelenti, hogy a párjuk nem szereti már őket ? Ha Te is épp ilyen cipőben járnál, megnyugtatlak, erről szó sincsen. Egyszerűen arról van szó, hogy a találkozás ismerkedés, majd az első pár év eltelte óta számos dolog megváltozott a környezetetekben, az életetekben, az élethelyzeteitekben. Nézz csak körül magad körül is. Te is mennyi mindenben megváltoztál az életesemények következtében. Te sem vagy már ugyanaz az ember, aki évekkel ezelőtt voltál. A szeretet ugyanúgy ott lehet még mindkettőtökben, csak az a mód változott meg, ahogyan azt képesek vagytok egymás felé kinyilvánítani és befogadni. A jó hír, hogy ez megtanulható. Ezt a fajta szeretet nyelvezetet kell megismernetek és segítségével azt adni a párodnak, amire valójában szüksége van és újra EGY HULLÁMHOSSZRA kerültök majd.

A beszéd

A beszéd a kommunikáció egyik formája. Eszköz arra, hogy megértessük magunkat embertársainkkal és mi magunk is megértsük mások mondanivalóját. Beszédünk lehet ÁLDÁS és üres locsogás is mások szemében. Egyet azonban szem előtt érdemes tartanod, neked is. Bármit is mondasz, bárhogyan is mondod, TEREMTESZ vele. És amit teremtesz, azt kapod vissza. Ez pedig már egyetemes törvény. Te mit szeretnél vissza kapni az élettől ? Tedd azt, kommunikáld minden eszközöddel azt ! A beszédet ugyan a gondolataid megelőzik, de a gondolataid az érzéseidből táplálkoznak. Ezért a legjobb tanácsom az, hogy bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak ! Ez pedig csak SZÍVBŐL, SZERETETŐL lehetséges. A beszéd kisebb egységei  a szavak. A szavak azért veszélyesek, mert sokszor ellentétes irányúak gondolatainkkal, szándékainkkal. Hányszor  hallgatjuk más mondandóját, miközben azon tűnődünk, miért azt mondja, amit, miközben tudjuk, hogy valódi szándéka teljesen más az illetőnek. Talán figyelmünket akarja elnyerni, talán egy kis megbecsülésre, jó szóra vágyik, talán menteni akarja magát ? Mindegy is. A csoda másban van. Meg kell tanulnunk a szavak mögé látni és felfedezni a valódi szándékot . A csoda az, ha annak megfelelően tudjuk megadni a másiknak mindazt, amire vágyik,titkon. Hisz a legdurvább szavak mögött is egy megsebzett lélek lakozik, aki fél és szeretetre vágyik. A szavaknak is hatalmuk van. Biztosan ismered a következőket :


Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat !
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet !
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat !
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet !
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat !

(Charles Reade)

Te milyen sorsra vágysz ? Most olyat élsz ? Nem ? Változtass hát rajta és írd meg saját sorskönyvedet, most ! Nem tudhatod, mennyi időd van még.

MOST AKARJ BOLDOG ÉS EGÉSZSÉGES LENNI !

MOST ÖRÜLJ MINDEN PILLANATNAK !

Szívből kívánom ezt neked !

Balogh Icus - Egyensúlyépítő

Ha Te is szeretnéd jobban megérteni az életedet, útmutatást a tovább lépéshez, fejődéshez, KATTINTS, IDE !

süti beállítások módosítása