Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Komplex tavaszi méregtelenítés: 4+1 tipp a kiegyensúlyozottságért

2018. április 05. - Balogh Ilike

Valóban fontos, hogy törődjünk testi egészségünkkel. Hisz, ahogy a mondás tartja : „ Ép testben, ép lélek ”. A legtöbben idáig el is jutnak, hiszen mi sem könnyebb, mint bekapni 1-1 csodapirulát, vagy bejelentkezni egy nyirokmasszázsra, mert az amúgy is olyan trendi – megnyugtatva a lelküket, hogy mi mindent megtettek  egészségükért – és  sok embernél itt meg is áll a dolog. A tudatosabbak már tisztában vannak azzal, hogy mindez csak töredéke, egy szelete  annak a tortának, ami a TELJES EGÉSZSÉGET képviseli.

detox-1995433_640.jpg

Tulajdonképpen 4+1 fontos szelete van ennek a tortának, ami kiegyensúlyozottságunkat képes megalapozni és fenntartani életünkben

  1. A testi egészség

Testünk nélkülözhetetlen a földi világban a túléléshez. Automatikusan,rendíthetetlenül végzi a dolgát, minden külső utasítás nélkül ! Hány éves is vagy ? Hány éve is hű szolgád ? Bánj vele tisztelettel ! Igaz, hogy legtöbb sejtünk képes a megújulásra, de nem zsákmányolhatjuk ki a végtelenségig, miközben semmivel nem  segítjük – sőt, gyakran még hátráltatjuk is a munkájában. És, még van egy fontos munkája : figyelmeztet minket arról, milyen folyamatok zajlanak bennünk. Lelkünk mindannyiszor jelez a testünk által, ha letérünk saját utunkról, ha eltávolodunk egyensúlyi helyzetünktől. E jelek megfejtése  azért  igen hasznos számunkra, mert segítségükkel képesek lehetünk akár rövid időn belül helyreállítani egészségünket, megelőzve súlyos betegségek megjelenését. A testről olvasás tudománya  megtanulható, akár a Te számodra is. Ha szívesen részt vennél egy ilyen képzésen, jelezd itt.

Tipp : A testi egészség fenntartásának, helyreállításának számos módja van. Ha szívesen megismerkednél azokkal az egészségvédő eszközökkel, melyeket én használok, immár több,mint 20 éve, itt megteheted. Ha megtetszik valamelyik és megrendelnéd, ajándékba kapsz tőlem egy olyan e-könyvecskét, melyben számos módszert találsz arra, hogy hogyan tudod önmagadat csúcsformában tartani, akár minden segédeszköz nélkül, napi pár perc ráfordításával

  1. A Lélek egészsége

megmutatja azt, milyen hatékonyan vagyunk képesek kezelni érzelmeinket. Miért fontos mindez ? Mert érzelmeink határozzák meg későbbi a cselekedeteinket. Cselekedeteink pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy milyen képet alkotunk önmagunkról mások szemében. Ha dolgozunk rendszeresen lelki egészségünkön, nem csak kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lehetünk, hanem testi egészségünkre is jótékony hatással leszünk.

Tipp : Vizsgáld meg este, hogy a  nap folyamán milyen  érzelmeid jöttek elő, hogyan reagáltál bizonyos helyzetekre, majd  a számodra káros érzelmeket engedd el. Ehhez segítséget itt találsz, a csoportban

  1. Egészséges gondolataink

Talán nem is gondolnád, de minden a gondolatainkkal kezdődik. A gondolataink határozzák meg azt, hogy végül milyen érzelmekkel reagálunk egy adott élethelyzetben. Az agyunk minden egyes másodpercben egy képet készít a bennünk zajló folyamatokról. Aztán, amikor az élet hasonló helyzetbe sodor minket, az agyunk előbányássza a korábbi mintát, ami alapján igyekszik minket befolyásolni döntésünkben. Dönthetünk úgy, hogy a korábbi minta alapján játsszuk le ismét az eseményeket, de a jó hír, hogy van más megoldás is a dolgok rendezésére. Mert, hogy dönthetünk egészen máshogy is. Ha korábban számunkra ártalmas gondolataink voltak ( tele félelmeinkkel, fájdalmainkkal, bűntudatunkkal ...) nyilván az érzelmeink is ennek megfelelően nyilvánultak meg. Nem biztos, hogy egy következő hasonló szituációban szintén ezt a mintát szeretnénk követni.

Nos, szabad akaratunk lévén jogunk van ahhoz, hogy másként gondolkodjunk. Ha jellemzően számunkra hasznos, építő gondolataink vannak, akkor olyan érzelmekkel és cselekedetekkel  reagálunk, melyekkel nagy esélyünk van rá, hogy bármilyen szituációban képesek leszünk kihozni abból a legjobbat. Tehát, igen is nagyon számít, mire fókuszáljuk a gondolatainkat, miket engedünk a gondolataink közé.

Tipp : Ha azon kapod magad, hogy olyan gondolataid vannak, melyek lehúznak, nem válnak hasznodra, fordítsd át őket hasznos, építő gondolatokká ! 

  1. Összhangban lenni a természettel

Mivel a természet egy intelligens lény, mindig igyekszik az egyensúlyt fenntartani. Minden kizsákmányolás ellenére, a RENDre, a HARMÓNIÁRA törekszik. Nekünk embereknek is az kellene, hogy a célunk legyen, hogy szeretetben a természettel együtt óvjuk, környezetünket és a benne élőket. Ha nem így teszünk, ha mindig mindent a pénz motivál, tönkre tesszük e gyönyörű földünket. Sokat tanulhatunk  eleinktől a természetről és a vele való kapcsolódásokról.

Emellett léteznek természeti törvények, melyek a háttérből irányítják a körülöttünk lévő, saját valóságunk működését. E törvények akkor is működnek és hatnak ránk, ha épp semmit nem tud valaki róluk. 

Tipp : Bátran lapozz fel egy régi kalendáriumot és nézd meg, mit csináltak őseink, ugyanebben az időszakban, összhangban a természettel !

  1. Önismeret

Ahhoz, hogy megértsük, miért is került ide ez a fogalom, engedd meg, hogy pontosítsam, mit is értek ez alatt, K.Pálffy szavaival.

K.Pálffy úgy definiálja az önismeretet, hogy az nem más, mint az egyén „áttekintése saját személyisége összetevőiről, határairól és lehetőségeiről, betekintése saját viselkedésének a rúgóiba, hátterébe, motívumrendszerébe, képessége arra, hogy helyesen megítélje saját szerepét, hatását az emberi kapcsolatokban” (K. Pálffy, 1990. 15. p.)

forrás : old.ektf.hu

Szerintem bárhonnan is indítjuk a saját megújulásunkat, előbb – utóbb belefutunk ebbe a témába. És szerintem, ez az alapja mindennek. Ha ismered magad, tudni fogod, miért cselekedtél úgy, ahogy és ha változtatni szeretnél, tudni fogod, milyen eszközeid, képességeid, lehetőségeid vannak annak valós kivitelezésére. Az önismeret fejlesztése fantasztikus dolog ! Minden alkalommal újabbnál újabb meglepetéseket hoz magával.

További tippekre van szükséged ? Kérdésed van ? Csatlakoznál az Egyensúlyépítők táborához ?
Csatlakozz a zárt csoportomhoz !

süti beállítások módosítása