Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Még nem késő ! Így vess véget a szenvedéseidnek 3 lépésben

2018. április 24. - Balogh Ilike

Már javában április havában járunk,vagy ahogy mondják,régies nevén : Szent György hava.Székelynaptár szerint : Szelek hava.De valóban csak a szeszélyes időjárás, az erős szelek jelenléte az, ami figyelemre méltó lehet ebben az időszakban, vagy van emögött valami sokkal mélyebb jelentésű dolog is ?

Megszokhattad már, hogy a természetben semmi sem véletlen

A természet mindig  egyfajta REND fenntartására törekszik. Bármi késlelteti is ezt a folyamatot, végül beáll az EGYENSÚLY, megteremtődik az ÖSSZHANG. Az év 4.hónapjában sincsen ez másként. A természet is a maga módján tisztul és új életet fakaszt.

girl-1246525_640.jpg

A szelek pártfogásukba vesznek minket

A télen felgyülemlett, nehéz energiákkal teli, piszkos levegőt  a természet igyekszik kivetni magából .A szelek segítenek ebben. Ezért legközelebb ne bosszúsággal tekints a szeles időjárásra, hanem köszönd meg Szél Atyának amit értünk tesz és légy hálás neki. Hiszen minden energia. Minden számít. Nem mindegy milyen energia vesz körbe minket.

A tavasz a megújulás időszaka - utánozd le a természetet

Mint minden évszaknak, a tavasznak is, s benne az egyes hónapoknak is meg van a maguk üzenete, feladata. Ha mi is szeretnénk KIEGYENSÚLYOZOTTAK és EGÉSZSÉGESEK lenni, nincs más dolgunk, mint leutánozni a természetet és megújulni. Év végén többnyire mindannyian mérleget készítünk az elmúlt évünkről, majd nagy fogadalmakkal, célokkal nekivágunk az új esztendőnek. Ezek a célok új reményt és erőt adnak nekünk és segítenek átlendülni a tél hozta, komor rideg, depressziós időszakon. De észre vetted már azt, hogy február végére, valahogy alább hagy ez a lelkesedésünk ? Márciusban meg egyenesen össze - vissza kapkodunk ? Egyrészről, mert görcsösen el akarjuk érni azt, amit ez évre tervbe vettünk, másrészt, mert rájövünk, hogy ennek azért vannak nehézségei. S a legfájdalmasabb felismerés az, hogy saját magunk vagyunk céljaink szabotőrei.

Mindez a ki nem mondott felismerés annyira letaglóz minket, hogy a „ tavaszi fáradtság „ álcája mögé rejtőzünk.S a tudati gondolatokat követi a test hűségesen - hisz ezt a parancsot kapta – és valóban fáradtak, kimerültek leszünk.Gyakran testi betegségek is megjelennek.

Április lehetőséget ad a káosz felszámolására

Április hónapja arra hivatott, hogy e bennünk lévő „ káoszt ” segítsen helyre tenni. Mindenki, aki képes letenni az álarcait, képes lesz RENDet tenni az életében.

HOGYAN LEHET MEGTEREMTENI AZ EGYENSÚLYT ?

Nos, a természet ebben  is megadja a választ nekünk:

·         engedjük el azt, amire már nincsen szükségünk 

 Épp úgy, amilyen méltóságteljesen megválik a fa, színes levelétől. Az élet évről évre megadja nekünk azt a lehetőséget is, hogy végleg letegyük rabláncainkat. Csak épp, mi nemigen figyelünk erre. Milyen érdekes, hogy minden évben szilveszterkor új reményekkel indulunk neki az előttünk álló új évnek, valami kívülálló csodában reménykedve, hogy igen, most biztosan megkapjuk mindazt, amire vágyunk ... Holott, a csoda bennünk van. Rajtunk áll. Mindig is ott van előttünk, csak nem elég tisztelettel és alázattal közelítünk hozzá. Nem ismerjük a természetét, de meg akarjuk hódítani minden áron. Pedig adná ő teljességét, magától is .

De miért is nem valósulnak meg évről – évre az álmaink ? Vagy igen, de nem egészen úgy, és akkor ahogyan azt várnánk ? Mert mi magunk vagyunk akadályai a megvalósulásnak. Mindig valaki másnak mutatjuk magunkat, más elvárásainak akarunk megfelelni, csak azért, hogy szeressenek bennünket, miközben elfelejtünk igazán, SZÍVBŐL ÉLNI. Ez a sok kényszeres dolog életünkben, számos álarcot rak ránk. Sokan már azt sem tudják, hogy kik is valójában.

Április ,minden energiájával segít nekünk abban, hogy szembe nézzünk ezekkel az álarcokkal, amelyeket súlyos teherként hordozunk nap, mint nap. Segít ezek elengedésében, hogy eztán egész életünket átjárja a SZERETET és a MEGELÉGEDÉS. Az elengedéshez elengedhetetlen, hogy őszintén szembe nézz a félelmeiddel, hozott, vagy szerzett, de folyamatosan cipelt mintáiddal és mindazokkal az akadályokkal, korlátokkal, melyeket magad elé görgetsz. Be kell látnod, hogy taposhatod az éveket egymás után, mégsem fogod elérni a boldogságodat ezek felszámolása nélkül. Hisz, ha FÉLELMEID jelen vannak életedben, mindannyiszor, mikor felbukkannak és figyelmet szentelsz nekik, azok egyre csak növekedni fognak.Tudom, nehéz megtenni ezt az első lépést, de hidd el, megéri !

·         nyíljunk meg önmagunk és a világ felé

Gondolj  egyetlen magocskára, mely előbújva a föld alól, átadja magát  az életnek és ügyet sem vetve a világ borzalmaira, ő csak önmagát adja és növekszik, fejlődik. Őszintén fel kell tárnunk életünk viselkedésmintáit, melyek félelemből, dühből, fájdalomból, neheztelésből ... táplálkoznak. De ... nem azért, hogy szemrehányást tegyünk önmagunknak,nem azért, hogy ön ostorozzuk magunkat, sem azért, hogy bűntudatunk legyen.Azért, hogy a fejlődésünket szolgálhassa.

El kell fogadnunk azt, hogy az életben minden, de MINDEN ÉRTÜNK történik.Tehát e régmúltból táplálkozó dolgainkkal nincsen más teendőnk, mint MEGKÖSZÖNNI, hogy tanító szándékkal megjelentek életünkben, feltárni és felismerni mire is akarnak tanítani minket, majd elengedni őket. Ez egy olyan folyamat, amihez gyakran van szükség egy olyan SEGÍTŐ SZEMÉLYre, aki képes kívülről rátekinteni életünkre, segít rávezetni minket az összefüggésekre és a „miért” - ekre. Ha neked is lenne rá szükséged, kattints ide és kérj segítséget !

photo-1504193902866-27cfb5aafcc8.jpg

·         és készüljünk el, az új dolgok befogadására

Miután elengedted mindazokat a dolgokat az életedből, melyek hátráltattak, képes leszel meglátni új lehetőségeket az életedben. Pedig nem tettél mást, mint teret engedtél az új dolgok befogadására. S azok  meg is fognak hozzád érkezni akkor, amikor annak ITT AZ IDEJE. Nem előbb, nem később. Nem érdemes a dolgokat siettetni. Nem szabad az élettől semmit kierőszakolni.Ha már látod életed lehetőségeit, tudni fogod, hogyan csinálj belőlük célokat . A rossz hír, hogy nem minden célod fog megvalósulni.

Mi a különbség azok között a  célok között, melyeket akartál és azok között, melyeket csak hagytál, hogy megtörténjenek ?

Úgy ismerheted fel a legkönnyebben őket, hogy azoknak a céloknak az elérése, melyeket nagyon akartál, ugyan lehet, hogy végül megvalósultak, de útközben számos akadályba ütköztél. Az akadály lehet személyes, vagy technikai ... Míg azok a célok, melyek megfogantak a fejedben és az égiek is támogattak benne, játszi  könnyedséggel valósultak meg. Azon kapod magad közben, hogy olyan segítőket ,segítséget, pénzforrásokat kapsz hozzá, olyan helyekről, melyekről álmodban sem hitted volna.

A jó hír, hogy ez a technika is megtanulható, hogy hogyan tervezz úgy, hogy az égiek is besegítsenek.Ha érdekel, csatlakozz az Egyensúlyépítők csoportjába és tanulj velünk !      Én is tudni akarom, csatlakozom !

süti beállítások módosítása