Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Szeretet - téveszmék a párkapcsolatban

2018. május 12. - Balogh Ilike

Hallottad már azt,  - netán Te is mondtad már, -  hogy „ Nélküled félember vagyok ! vagy  „ Te vagy a jobbik felem ! „ vagy „ Ha Te nem lennél, mit kezdenék nélküled ? ” Talán nem is tudsz róla, hogy mindezzel mennyire ALÁÁSOD AZ ÖNBECSÜLÉSEDET.Társas kapcsolatokban élünk, de vannak dolgok,

pablo-heimplatz-317359-unsplash_2.jpg

melyekről egyesek különös módon gondolkodnak. Hibáztatni őket ezért nincsen jogunk és nem is szándékom. Legtöbbjük , a saját szüleitől örökítette át ezt a mintát.

Másként tekintenek a társ, a család szerepére saját életükben, mint ahogyan ezt mások teszik

Ám előbb – utóbb ők is ráeszmélnek, hogy tévedésben vannak :

  • Rájönnek, mennyire félre értelmezték a házasságban betöltött szerepüket.
  • Mennyire nem helyén való  volt részükről azt állítani, hogy társuk a másik felük.

Hisz  ha ez igaz volna, az azt feltételezné, hogy  mi csak „ fél „ emberek lennénk, holott a valóságban minden ember teljes, egész, úgy, ahogy van. A társunk nem arra kell, hogy kiegészítsük önmagunkat. Az ő szerepe teljesen más.

És mennyire tévhitben élnek sokan a szeretettel kapcsolatban is

Ez az egyik lehetséges oka annak is,  amiért egyesek félve, vagy olyan ritkán merik párjuknak kimondani azt a szót, hogy  „ szeretlek ”.Aki így cselekszik, számára a szeretlek szó egyet jelent azzal, hogy akit szeret, annak mindent megtesz, amit csak kér, kiszolgálja őt  még a saját kárán is. Lássuk be, ez elég félelmetesen hangzik. Hol marad az egyén szabadsága így a kapcsolatban ? E gondolat menetet folytatva

a SZERETET NEM MÁS, mint annak bölcsessége,

hogy felismered, mire van valójában a másiknak  szüksége. Mindez a bölcsesség egy tudatos folyamat eredménye. Törődés, odafigyelés, felismerés. Melynek eredményeképpen lelked megsúgja, mit érdemes tenned a párodért adott helyzetben, vagy épp hogyan bátorítsd őt.

SZERETNI ANNYIT JELENT, mint megadni a párodnak azt, amire szüksége van

 Szüksége van a fejlődéséhez, hogy egészséges és boldog lehessen, ezáltal megélhesse valódi önmagát. Ez a mindennapi gyakorlatban azt jelenti, hogy a belső bölcsességed által vezérelve képes leszel felismerni, hogy mikor add meg számára azt, amire igénye ébred és mikor tagadd meg azt.

TE SZERETED ÖNMAGADAT ?  Akkor ez rád is érvényes

Ha Így figyelsz Te is magadra, tudni fogod, mikor  vállald a kihívást, mikor vedd fel a kesztyűt és szállj szembe „ ellenségeiddel ” és mikor kell visszavonulót fújnod.

Sok sikert kívánok hozzá !

Csatlakozz az Egyensúlyépítők csoportjához ! Várunk szeretettel !

Balogh Icus -  Egyensúlyépítő

süti beállítások módosítása