Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Ami nélkül egy tudatos utazó biztosan nem megy nyaralni ...

2018. augusztus 01. - Balogh Ilike

A tudatos emberek abban különböznek kevéssé tudatos társaiktól, hogy  nem elvárásokkal, hanem nyitott szívvel, befogadóan mennek nyaralni. Nem azt várják el, hogy olyan , vagy még jobb módban éljenek ott , mint otthon, vagy, hogy épp körülugrálják őket. Ők szerényebb körülményekkel is beérik, ami a szállást illeti. Számukra az élményszerzés, a tapasztalatgyűjtés az első számú dolog nyaraláskor. Ők azok a típusú emberek, akik úgy vélik, történjék bármi, az úgy van jól. Épp ezért az ilyen emberek sohasem mennek nyaralni jegyzetfüzet nélkül. Elárulom a 3 legfontosabb dolgot, amire használják ők a füzetet. Ha Te is szeretnél tudatos utazó lenni, szerezz be egy füzetet és irány a nagyvilág

Egy jegyzetfüzet  jó lehetőség arra, hogy ...

stil-243541-unsplash.jpg

1.      összegyűjtsd az emlékeidet

 

Hogy ez mit is jelent pontosan, ezt korábban én is még csak sejtettem. Fogalmam sem volt, miről is kellene írni egy ilyen füzetbe. Az első ilyen füzetem tulajdonképpen az aznapi programok leírásából állt. És ez így ment évről – évre, egészen tavalyig. Akkor ugyanis történtek olyan dolgok az életemben, a  környezetemben, melyek nagy hatást gyakoroltak rám, sajnos nem jó értelemben, ugyanakkor semmilyen ráhatásom nem volt rájuk. Mire a nyaraláshoz érkeztünk, tehetetlennek és szomorúnak éreztem magamat. Így mentünk el nyaralni. Mikor megérkeztünk, azt mondtam magamban, hogy ez  nem véletlen, hogy itt vagyok e csodás helyen és megfogadtam,hogy semmi és senki nem fogja elrontani sem a kedvemet , sem a nyaralásomat. És nem is hagytam. Ezek után a tavalyi év felül múlta minden várakozásomat. És nem a hely szépsége tette ezt velem. Valami új és felejthetetlen élményt hozott. Ez nem egy  szimpla nyaralás volt. Ez egy fantasztikus utazás önmagammal kapcsolatban. Elkezdtem nemcsak nézni, de látni a világot. És nem olyannak látni, ahogy elképzelem, hanem amilyen. Észrevettem a különbségeket tájak, emberek, szokások, életmód, ételek ... között és ezeket le is írtam. Az összegyűjtött információk sokat elárulnak  az ottani emberek jelleméről, életmódjáról. Mindez segíti mások megértését, elfogadását . Sok ötletet láttam, melyet azóta meg is valósítottam itthon.

2.      fejlődj általa

 

 Hogyan ? Sok tanulságot vonhatsz le abból, ami és ahogyan történik veled, veletek a nyaralás alatt. Sok-sok felismerést tehetsz, ami tovább vihet utadon. Pl.   a mi  hajónk  elment, mert mások információira hagyatkoztunk az indulási  időpontot illetően anélkül, hogy magunk néztünk volna  utána a dolgoknak.

De vajon az életed egyéb területein megégetted már magad ilyen dolog miatt, amikor másra hagyatkoztál és emiatt rosszul sültek el a dolgok ? Netán valamely dologgal kapcsolatban aktuális lenne, hogy magad szerezz plusz információkat ? Az előrébb vinné a dolgaidat ?

 Mit tettünk, miután elment a hajónk ? Vártunk. És aztán ?  Nem, nem bosszankodtunk, bár megtehettük volna. Érdeklődtünk. Más hajók kapitányánál.

Vajon a te problémáid megoldását előrébb vinné, ha mernél kérdezni ? Kitől és mit kérdeznél ? Mi tart vissza attól, hogy kérdezz ?

Érdeklődésünkre az egyik kapitány pont ment arra a szigetre, ahová mi is szerettünk volna átjutni, de azt mondta, csak úgy mehetünk, ha csatlakozunk egy külföldi csoportra, amelyiket épp várja, egyébként nem tud minket átvinni. Megegyeztünk.

Van olyan a céljaid között, vagy a problémáid megoldását illetően olyan, amiben segítene, ha egy közösség, egy csoport támogatna ?

Hazafelé jövet vihar közeledett és nem indult vissza az a hajó. A legtöbb ember pánikba esett volna ettől, de mi nem.

Te el tudod fogadni azt a helyzetet, amikor valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted ?  Meglátod benne a jót ? Tudod és elfogadod, hogy bármi történik, az érted történik ?

Mi azt mondtuk, sebaj, legfeljebb megnézzük, milyen az éjszakai élet a szigeten és a napfelkeltét. Ahogy ezt eldöntöttük, elindultunk tovább a városka felfedezésére. Aztán  később egy hajó futott be  egy másik kikötőbe , amely  hamarosan indult is vissza pont a mi szálláshelyünkre. Ennek a hajónak nem ártott a hullámzás és gyorsabb is volt, így még a vihar előtt haza is értünk. Miután lélekben és gondolatban elengedtük a görcsös akarást, hogy de már pedig nekünk haza kell érnünk, maguktól megoldódtak a dolgok, az Égiek a segítségünkre siettek.

Te rá mered bízni magad az Égiekre ? Benned vannak görcsös akarások, hogy elérd a célod ? Ugye, mi mindenre rávilágíthat egy egyszerű kis kiruccanás, ha figyelmes vagy ? És, ha így állsz a dolgokhoz, van ami kihozhat a sodrodból? van ami megakadályoz abban, hogy jól érezd magad? Ugye, nem ?

Ha ezeket az élményeidet összegyűjtöd, még könnyebb lesz majd visszaemlékezni , milyen csodás élményekben volt részed – sok olyanban is, melyről álmodni sem mertél – és láthatod, mit fejlődtél az évek alatt.

3.      hálafüzetként is használhatod

 

A hálafüzetbe mindazt leírhatod, amiért hálás voltál aznap és amiért hálát adhatsz a mindennapokban. Könnyebb észrevenned, mi mindenért lehetsz hálás, ha odafigyelsz a helyiek életvitelére, életkörülményeire, szokásaikra.(Csak egy pofonegyszerű példa: sok országban az angol toialettek helyett amolyan „ pottyantós wc ”- ket használnak. El sem tudod képzelni, milyen hálásak voltunk, amikor ráakadtunk végre egy normál wc-re  nyaralás közben. Mi egyébként fel sem figyelünk már rá, az életünk része. De a hiánya rávilágított, hogy még ezért az apróságért is hálásak lehetünk.)

Azzal, hogy minden nap leírod azokat a főbb dolgokat, amikért hálásak vagytok, ezzel tulajdonképpen elindítod egy új szokás bevezetését az életedbe. Az Égiek igen hálásak azért, ha kinyilvánítjuk köszönetünket feléjük mindazért, amink van és ahogyan élünk. Tedd magad is szokássá a hálaírást !

És ami a hab a tortán, háládért cserébe  bekerülsz az Élet nagy körforgásába. Felgyorsulnak a  céljaid megvalósítását elősegítő folyamatok, segítségedre sietnek emberek, váratlan bevételekhez juthatsz és még sorolhatnám sokáig mindazokat az élményeket, melyek a hálaírásnak köszönhetőek.

Sok sikert hozzá ! 

 

süti beállítások módosítása