Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

4 dolog, amit bátran csinálhatsz a buszmegállóban az egészségedért, anélkül, hogy ciki lenne

2018. szeptember 06. - Balogh Ilike

Állok a buszmegállóban és nézem az ácsorgó embereket.  Ahány arc, megannyi jellem. Mindegyikük  egy külön ÉLET. Vannak kitárulkozók és magukba fordulók. Hetykén felnézők és szemlesütők. Büszke tartásúak és hajlott hátúak. Kitűnni akarók és fejet szegettek. Azon tűnődöm, kinek mi járhat az eszében és vajon hogyan folytatódik majd a napjuk. Az este beköszöntével nyugodtan, elégedetten hajtják majd álomra fejüket ? Vagy tele bosszankodással, haraggal, hogy megint nem végeztek mindazzal, amit mára beterveztek ? Ki  tudja.

bus-stop-72171_640.jpg

 Egy biztos. Mindenkinek ugyanannyi percből áll  egy nap ,

sem többől, sem kevesebből. Elnézve a tömegen, a várakozók egy része iskolába siető ifjú, nagy reményekkel, hogy ott majd megtanulják mindazt, ami a nagybetűs ÉLET – hez szükségeltetik. Az ácsorgók többsége pedig a dolgozó korosztály. Ahogy rájuk nézek, úgy vélem, legtöbbjük benne van egy taposómalomban, ahol nap mint nap elvárásoknak kell megfelelni, tökéletesen kell teljesíteni, a maximumot kell hozni. A szerencsésebbek, akiknek jobb sors jutott, a munkaidő leteltével mehetnek haza. A kevésbé sorskegyeltek ráhúznak még néhány buszjáratnyi időt a munkahelyükön. Ám otthon sincsen megállás. Házimunka, tanulás a gyerekkel, törődés a társukkal ... a nagyszülők meglátogatására is már alig marad idő. Lehet ezt bírni - egy évig, öt évig, 10 évig  - ki meddig húzza – de milyen áron ? – kérdezem.

Egy lány érkezik a tömegbe, a jelzőlámpa felől, szintén buszra vár

Látom, amint a fejek  felé fordulnak, s elmenve előttük, csupán a szemük sarkából, de  figyelik őt. A lány fiatal, üde és láthatóan ragyog. Miközben konstatálom, hogy valószínűleg ő maga is az a típus, mint jómagam -  vagyis korán ébredő, hisz egyáltalán nem tűnik fáradtnak,  gyűröttnek és látszik, hogy összeszedett -  a többiek  arcáról egész mást olvasok le. Szinte hallom, amint magukban megjegyzik az álldogálók : Mitől is ilyen boldog ez a lány ? Jah, neki könnyű, fiatal még, mi gondja lehet ? És, különben is a szülei biztosan mindennel kiszolgálják .... Sajnos, ez nem egyedi eset, amikor emberek ítélkeznek mások felett, ne adj ’Isten, irigykednek rá. Attól még inkább kiveri a biztosítékot az emberek fejében az, ha valaki már nem épp a fiatal korosztályhoz tartozik, ám mégis látszik rajta, hogy jól érzi magát a bőrében, minden REND - ben van nála.

Az meg sem fordul a fejükben, hogy még számára is tartogat kihívásokat az élet,

csak talán jobban kezeli azokat, mint az irigykedők. És az, hogy talán fiatalabbnak néz ki a koránál, az sem véletlen. Ám az eszükbe sem jut a „csodálóknak”, hogy talán ha büszkeségüket félretennék, meg is kérdezhetnék őt, mitől érzi ebben a kegyetlen világban mégis pofátlanul,   ilyen jól magát. Hogy sikerül ezt elérnie ? Nem, nem  arról van szó, hogy elakad a szavuk, hisz ha a kibeszélésről van szó, megállíthatatlanok. Nem is attól félnek, hogy nem kapnának választ. Nem , nem is csodálatuk tárgyával van a gond. Másról van szó.

Valójában önmagukkal van problémájuk,

melyet még maguk elől is igyekszik ÉN- jük elrejteni .Tudat alatt pontosan tudják, az, hogy valaki álmodozik csodás életről az nem elegendő. Tudják, hogy ahhoz, hogy „ilyen „ életük legyen, ahhoz tettekre van szükség. Szembe nézni az eddigi hibáikkal, felelősséget vállalni életükért, kockáztatni, változtatni egy új, egy jobb élet reményében . Pontosan tudják, hogy  ez tudatosságot, fegyelmet és elköteleződést  kíván, amire ők képtelennek érzik magukat. És ez, a valódi ok, amiért nyuszik és nem mernek kérdezni. Félnek, hogy kiderülne, hogy ők is képesek lennének tenni önmagukért, de nem tesznek .

Egyszerűbb panaszkodni, másokat okolni saját hibáikért

Egyszer, talán felébrednek és  ... akkor ...számukra is ott a lehetőség. Ha Te kedves olvasó, szeretnéd, ha inkább csodálnának, mint sajnálnának, elárulom, hogy  a lány nem tétlenkedett a megállóban sem. Olvasott. Kihasználta azt az időt, amit mások elpazarolnak a sajátjukból. Buszra mindig várni kell. Ez tény. Így hát, rajtad áll, hogy szebbé teszed – e a napodat, vagy sem.

Íme 4 apró dolog, amit bátran csinálhatsz a megállóban anélkül, hogy ciki lenne és garantáltam jobbá teszi életedet :

 

Mielőtt rátérnék az elsőre, egy gondolat erejéig visszatérek az olvasáshoz. Mivel én sem indulok el soha könyv nélkül – mindig lapul egy a táskámban – tőlem volt, hogy megkérdezték mit olvasok, főként, hogy  még jegyzeteltem is. Amit javaslok: Mindenképp olvass valami olyat, ami feltölt, ami bizakodóvá és reményteljessé tesz. Ami megmozgat benned valamit és ha kell, számon kér, a saját érdekedben. Amitől fejlődsz, ami hozzá tesz az életedhez. Nagyon sok önismeret fejlesztő könyv van, ami mind megfelel e kritériumoknak. Miért pont ezeket ajánlom?  Mert, ha mondjuk úgy érsz munkába, hogy már lelkileg fel vagy töltődve, hidd el, az csak hasznodra válik. Szóval, itt az első életjobbító ötlet :

1. Ahhoz, hogy  bírd a mindennapi strapát, nem árt ha kicsit felturbózod az immunrendszeredet. Ehhez  minden „kéznél van”. Ugyanis, nincsen másra szükséged, mit a kezeidre.

Gyengéden masszírozd 8 x 8 nyomással a 3 közismert meridián pontot.( Vastagbél 4 -es pont, szívburok 6 -os pont, gyomor 36 - os pont ) Ez a 3 pont az egész szervezetedben beindítja a gyógyító, regeneráló folyamatokat.  Választhatsz különböző mudrák, vagyis kéztartásokból is.

2. Ha azon kapod magad, hogy ácsorgás közben egyfolytában azon jár az agyad, hogyan oldhatnád meg az épp aktuális vészhelyzetet az életedben, tedd a következőt:

Nézd meg, hogy vajon ez a probléma, fog-e számítani bármit is az éltedben 1, 2 vagy épp 5 év múlva. Ha jelentéktelennek tűnik, ne törődj vele, az idő majd megoldja. Ha fontos, jelentőségteljes dologról van szó, keress újabb nézőpontokat, az segíthet a dolgok értékelésében és a megoldás megtalálásában. Felteheted azt a kérdést is magadnak, hogy hogyan döntenél szíved szerint ?

3. Ha aggódsz, hogy elkésel, már a gyomrod is görcsben van és a főnököd korholó szavai csengnek a füledben, lásd be, hiába is aggódsz, attól a busz nem jön korábban (nincsen ráhatásod az eseményekre – kivéve, ha korábbi busszal indulsz .Nem mellesleg, akkor még néhány buszmegállónyi séta is belefér az egészségedért)  .

Használd az idődet stressz levezetésére. Végezz stressz oldó mentális gyakorlatot, vagy alkalmazz a stresszoldó kéztartást.

4. Végére hagytam talán a legfontosabbat. Nincsen jobb alkalom az ácsorgás közepette arra, minthogy  magadban kifejezd a háládat. Folyton csak arra fókuszál az emberek többsége, amije nincsen, amiből kevés van. Így teremtik meg a hiány, mint energia rezgését. S lám, miből ad nekik az élet a legtöbbet ? Hát abból. Miért ? Mert működik az energia vonzás törvénye. Amire fókuszálsz, amire a figyelmedet adod, annak energiája  növekszik és ugyanabból vonz még többet magához.

Szóval, ha jót akarsz magadnak, örömteli dolgokat az éltedbe, bőséget és egészséget, nézz végig az életeden és légy HÁLÁS mindazért, amid már meg van. És itt ne csak anyagi dolgokra gondolj ! Mikor éreztél hálát azért, hogy lélegzel ? Mikor köszönted meg szerveidnek áldozatos munkájukat ?

blur-1867402_640.jpg

E módszerek egyszerűek, ám mégis hatékonyak. Tegyél próbát velük. A fő az, hogy bármit teszel is, azt tedd meg jó szívvel, tudd, hogy  ÖNMAGADÉRT TESZED  és TEDD SZOKÁSODDÁ. S mit nyerhetsz általuk ? Néhány előny a sok közül:

  • Egészségesebb, energikusabb leszel, még délután is.
  • A fáradtság, kimerültség messze elkerül.
  • Kreatívabb leszel és összeszedettebb a munkádban.
  • Több türelmed lesz a szeretteidhez és munkatársaidhoz.
  • Hatékonyabb leszel, ezért kevesebb stressz lesz az életedben és több időd marad olyan dolgokra, amelyeket te magad választasz, kedvedre.
  • Vidám leszel és e jókedv  előbb – utóbb átragad a környezetedre is, amellyel én azt hiszem, mindenki csak nyer. 

Csatlakozz és formáld a hétköznapjaidat, az életedet  örömtelivé . Változtassuk e világot  csodás hellyé. Persze, számít a jövőd, de miért várnál egy bizonytalan jövőre, ha már most örömteli és  teljes életet élhetsz. Minden helyzetből van kiút. Segítek megtalálni. Csak egyetlen döntés választ el ettől. Te is megérdemelsz egy kiegyensúlyozott, boldog életet !  

Nézz ezentúl más szemmel a buszmegállókra.A buszmegálló egy alkalmas hely, a várakozás épp alkalmas idő, amikor úgy tehetsz magadért, hogy az semmibe sem kerül és még plusz időt sem vesz el tőled.  Végre legyél fontos a saját életedben !

 

Örömteli, boldog életet kívánok ! Balogh Icus - Egyensúlyépítő

 

 

 

 

süti beállítások módosítása