Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

3 + 1  hiba, amit a célkitűzés kapcsán mindenki elkövet legalább egyszer

2018. szeptember 10. - Balogh Ilike

A hétvégén kora hajnalban úton voltam. Feltűnt, hogy még e szabad napon is ,  milyen sokan  keltek fel a „ tyúkok előtt ”. Vajon miért ?

Amikor célokról álmokról beszélgetünk 1-1  workshopon, sokan szokták kérdezni tőlem,  hogy vajon helyes – e az az út, ami felé tartanak, jó e – az a cél, amit megterveztek, kitűztek. A helyzet az, hogy van ennek egy nagyon egyszerű módja, mellyel mindenki eldöntheti maga is, hogy jó úton jár- e.

gleise-1555348_640.jpg

Ha minden nap, ismétlem MINDEN egyes NAPON  képes vagy legalább valami apróságot megtenni, - képes vagy kilépni nap mint nap a komfortzónádból , ha esik, ha fúj, ha vasárnap van,  ha hétvége akkor is a célodért – és szokásoddá tenni a cselekvést, az megerősít és elégedetté tesz. Ha ez az érzés  meg van, ... akkor félig már biztos lehetsz abban, hogy jó úton jársz.  ............

 A célkitűzés kapcsán, bármely életterületedet érintse is,  gyakran, hallom másoktól, hogy  :

 „ DE ÉN MINDENT MEGTESZEK, ÁM A SIKER MÉGIS ELMARAD. MIT TEHETNÉK MÉG ?  ” 

A három három legfontosabb tanácsom, ami egyben válasz arra a kérdésre is, hogy miért nem vagy még sikeres, miért nem érted még el a vágyadat, az a következő :

  1. Nincsen benned tűz. Az lehetséges, hogy a sok teendő miatt eresztettél így le, vagy a cél amit belőttél túl távoli és a kisebb részcélok pedig nem elég motiválóak, egy biztos, amíg nem szítod fel magadban a tüzet a vágyaid beteljesülései váratnak majd magukra. Ha benned a tűz, már a vágyad tárgyának említésére is felpörög a szívverésed és lázba jössz. Jaj annak, aki megállít az utcán és azt meri kérdezni tőled,  hogy „ Mi újság veled ? ”- egyhamar biztosan nem szabadul tőled, ugyanis te elindítasz az álmodról egy szóáradatot, mely sohasem szakadna meg, ha csak rajtad múlna.

Szenvedéllyel szeresd a célodat, anélkül nem képes megvalósulni !

  1. Túl görcsösen, mondhatni ki akarod erőszakolni az élettől. Az élet ajándékait elvárni, megengedni kell. Ki lehet ugyan erőszakolni dolgokat, de a tapasztalat azt mutatja, hogy már a megszerzés útja is göröngyös és a végeredmény sem hoz maradéktalan elégedettséget majd .

Hagyj fel hamar az Élet számonkérésével és légy türelmes. Minden, a maga idejében meg fog érkezni !

  1. Rossz hírem van: Az is lehet, hogy ez a cél, mégsem a Te célod, vagy nem valódi célod. Gyakran előfordul, hogy házastársak egymás céljaival sorsközösséget vállalnak ugyan, de mégsem érzik magukénak a célt. Közös célnak jó, de személyes, egyéni célnak nem. Ezáltal  ezt a célt nem a szabadság,  az önkiteljesedés , önkifejezés vágya táplálja, hanem a kötelességtudat.

Válassz saját, személyes célt magadnak  !

A   + 1 –ik hiba leírását megtalálod a csoportunkban. Várunk szeretettel !

süti beállítások módosítása