Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Ma is hiába várod haza ... Ezt tedd

2019. november 02. - Balogh Ilike

 

T: Szia Kati !

K: Szia Terikém ! Ezer éve nem láttalak ! Mi újság veletek ?

T: Köszönöm, jól vagyunk ! És Ti ?

K: Jaj, ne is mondd ! Nem elég, hogy lótok futok egész nap a munkahelyemen, még otthon is minden a nyakamba szakad.

T: Hát, a párod Roli nem segít?

K: Segítene ő, de annyi munkája van, hogy minden este 7 után esik haza.

Ez a beszélgetés gyakran lezajlik, mikor 2 barátnő, ismerős találkozik. Amíg az ember fiatal és viszi a lendület, megesik, hogy a közös célokért ahogy mondják, „ éjt nappallá téve  ”dolgozik a pár két tagja. Azonban , ha ez a beszélgetés 40, sőt 50 év felett zajlik le, az már korán  sem  megnyugtató. Tudom, ezt csináljuk. Szinte minden családban hasonlóan játszódik le a forgatókönyv.  S, te csak várod haza a párod. Az idő meg csak telik. Dühös és frusztrált vagy.

blur-1867402_640_1.jpgNem kell mondanom, hogy milyen hatással van mindez a párkapcsolatodra, ha te is hasonló cipőben jársz. Csak arra kérlek most, hogy tedd fel magadnak a kérdést :

MERRE IS HALADOK

Arra haladok az életemmel, a párkapcsolatommal, amerre szeretnék ? erről álmodtam kislányként ?

Ha a válaszod határozott nem, vagy tapasztalsz némi bizonytalanságot, érdemes lenne kicsit más szemüveggel is megvizsgálni a helyzetedet. Mire gondolok ? 

Konkrétan arra gondolok, hogy 40 – 50 évesen már elég bölcs vagy ahhoz, hogy meglásd a dolgok mögött rejlő valóságot és el tudd dönteni, hogy tetszik –e az amit látsz, vagy nem és akkor megteszel olyan lépéseket, melyeket évekig csak elodáztál.

MINDEN ATTÓL FÜGG, TE MIT AKARSZ

Életünk legfontosabb területe az egészség után a kapcsolataink, különös tekintettel a párkapcsolatainkra. Az, hogy te mit szeretnél, nagyban befolyásolja azt, ahogyan érzed majd magad a mindennapokban is. Nem mindegy, hogy megbecsülést, szeretetet, tiszteletet kapsz, vagy elhanyagolódsz, kiábrándulsz, eltávolodsz és akkor még a legfájdalmasabbról még ne is beszéljünk.

HA TE IS KATI VAGY

Egy dolgot kell tisztáznod magadban, mégpedig azt, hogy  látsz e még fantáziát a kettőtök kapcsolatában a pároddal, vagy sem ? Fel tudsz – e rá nézni valamiben, a munkán kívül ?

Mert gyakran erre a kérdéseimre a feleségek jó része, rögtön azt válaszolja, hogy igen, mert

  • mindent meg tesz a családjáért
  • sokat dolgozik, hogy nekünk mindenünk meglegyen
  • jól bánik a szüleimmel, ( jól tolerálja  őket)
  • olyan jó ember, lehetne rosszabb is, a Marika is hogy járt
  • ...

Mindezek jó ürügyek arra, hogy mellette maradj. Sokan így is tesznek. Még mondják is:” Biztosat a bizonytalanért” „inkább legyen unalmas, de kiszámítható „ ...De ...

BOLDOG VAGY MELLETTE VAGY SEM

Igen válasz csak akkor jár, ha boldog és kiegyensúlyozott vagy ,mellette önmagad lehetsz, folyton egy húron pendültök. Minden más esetben a válasz a NEM.

MEDDIG AKARSZ MÉG ÍGY ÉLNI

Ha a válaszod a NEM volt,  két választásod van. Vagy elfogadod, a helyzetedet – de akkor ne panaszkodj - , vagy mented ami menthető és megpróbálod a legjobbat kihozni a helyzetből, majd szépen olyanná alakítani a közös életeteket, amilyenre mindig is vágytál .Bízom benne, bármi gondotok is van jelenleg a párkapcsolatodban, adsz egy esélyt magatoknak  ! Ha így van, biztosan érdekel,

ÉN EZT TENNÉM KATI HELYÉBEN

A boldog, hosszú távon is jól működő kapcsolatok egyik ismérve, hogy érdeklődnek őszintén a párjuk iránt.

Éberek, nyitottak a jelekre. Terike helyében én kideríteném, mi áll a késői haza érkezések  hátterében. Mert nagyon nem mindegy, hogy egy szülői minta, egy szülői ágon tett fogadalom „ a férfinek kell eltartania a családját ”  áll a háttérben és valóban kénytelen ilyen sok munkát bevállalni, hogy eltarthassa a családját. Másik alternatíva, hogy valamiért nem érzi jól magát itthon és ezért jár későn haza. Ennek előnye a számára, hogy könnyű arra hivatkozni, hogy mennyire fáradt, ezért mennie kell aludni  és majd megbeszélik a fontos dolgokat másnap. Sajnos, az esetek egy részében az is  előfordul, hogy máshol keresi a megértést, a figyelmet, a türelmet. Bármelyik esetről van is szó,

 AZ NEM SEGÍT, HA HOMOKBA DUGOD A FEJEDET

És pláne nem várhatod azt, hogy  majd ebből boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatod lesz öreg korodra. Hisz az első esetben , mire oda kerül a sor, fizikailag annyira leromlott állapotba kerül a párod, hogy azért nem tudjátok majd élvezni az ÉLETet. A 2. esetben jó lenne tisztázni az okot, mi az, ami miatt inkább menekül otthonról a párod, mintsem rohanna haza. Lehet, hogy házisárkányként viselkedsz  ? Lehet, hogy túlzott elvárásaid vannak ? Talán elfelejtettél igazi  Nő lenni és ezért nincs benne késztetés, hogy újra és újra meghódítson ? Talán túl sokat veszekedtek ? Talán nem hagyod szóhoz jutni? ...  Ezek mind olyan dolgok, melyeket MEG LEHET OLDANI !  Meg LEHET TANULNI, hogyan kell ezeket  a helyzeteket jól kezelni, hogy az mindkettőtök megelégedését szolgálja. A harmadik esetben is fontos, hogy ha mégsem működik a közös e, akkor ne raboljátok egymás idejét és ne szívjátok egymás energiáit. Az senkinek sem tesz jót.

HÁZASSÁGSZAKASZOK REJTETT FELBUKKANÁSA

Tegyük fel, hogy az első két esetről van szó. Ha már itt tartotok, nagy valószínűséggel halmozódnak a „ tünetek ”, melyek egy-egy szakaszt képviselnek  egy házasság folyamán. Nem kell ettől pánikba esni, minden kapcsolat átmegy mindegyik szakaszon, sőt némely szakaszok ismétlődnek is egy egész élet alatt. Mire gondolok  ? Például arra, hogy míg a párod hullafáradt, vagy épp azon agyal, milyen ürügyet találjon ki, ami  lehetővé teszi a késést, mindeközben te MAGÁNYOS VAGY a kapcsolatodban, ELHANYAGOLÓDVA érzed magad, létre jön köztetek az ELSZIGETELŐDÉS, ami átcsap ELHIDEGÜLÉSbe, majd ELTÁVOLODÁSba. EGYMÁS MELLETT éltek, nem egymással. Ha nem teszel ellene semmit, ELVÁLÁS lesz a vége.

AMI NEKED IS SEGÍTHET

Ha el akarod ezt kerülni , ha szeretnél újra olyan , vagy még nagyobb boldogságban, ÖSSZHANGBAN élni a pároddal, valahogyan közeledned kell hozzá.  Nem ronthatsz neki csak úgy, hogy „ Beszélnünk kell ” . A férfiak ettől amúgy is a falra másznak.

Javaslom, haladj lassan, de biztosan, apró lépésekkel.

Csatlakozz az 5 napos  kihíváshoz és kerülj közelebb a párodhoz, te is. 

A cél, hogy ezzel megszerezd újra a figyelmét, felkeltsd az érdeklődését, mosolyt fakassz az arcára, együtt nevessetek újra és ha már felmelegítetted a terepet, elkezdheted megosztani vele a gondolataidat, gondjaidat.

Szeretettel ölel: Balogh Icus egyensúlyépítő

süti beállítások módosítása