Érezd jól magad Te is ...

Egyensúlyépítő

Így NE indulj a pároddal nyaralni ...

2018. július 30. - Balogh Ilike

Sokan úgy gondolják, a mindennapi stressz levezetésére, a nézeteltérések, a súrlódások elsimítására nincsen jobb alkalom, mint egy nyaralás. Én nem így gondolom, mindjárt el is mondom, miért. Aktuális most a téma , hiszen az utazások ideje van és mivel több egyéni konzultációm során előjött az alábbi probléma, úgy gondoltam, írok róla pár gondolatot.

egyensulyepito.jpg

Ha abba bízva indulsz el nyaralni, hogy majd ott minden rendbe jön, csalódni fogsz

 

 S a csalódottságod még az életkedvedet is elveszi majd, ahelyett, hogy csodás élményekben lenne részetek. Természetesen nem az a megoldás, hogy ne menj sehova. Mielőtt azonban elindulnál, utazás előtt számos dolgot meg kell tenned, előre el kell készítened, vagy épp befejezned. Azonban van egy nagyon fontos dolog, amit nem hagyhatsz ki, ha épp úgy érzed, nem vagytok egy hullámhosszon a pároddal. Ez pedig nem más, mit amit édesanyámtól tanultam, hogy :

„ Soha ne feküdj le haraggal a szívedben ”

 

Ha azt látod, hogy valami bántja a párodat, kevésbé lelkes az utazás hallatára, vagy talán komolyabb gondotok, nézeteltérésetek támad, azt nem lehet csak úgy félre tenni. Az nyomot hagy benned. Amolyan tüskéket, melyek újra és újra olyan „ helyzetbe ” kerülnek, hogy ismét fájdalmat okoznak  majd neked. A tüske lehet neheztelés, félelem, tehetetlenség érzés, düh, harag, ... számos formája létezik. Egy közös bennük, hogy boldogtalanná tesznek. És ezt az érzést  még a csodás táj látványa sem képes feloldani.

Nincs mese, elő kell hozakodni vele

 

Bármilyen gondotok is van a pároddal, - vélt vagy valós sérelmek - azzal elő kell hozakodni még az utazás előtt. Meg kell beszélni, bármilyen fájdalmas is. Gyakran hallom a kérdést, hogy : „ Jó, de már megint én kezdeményezzek ? ” A rossz hírem az, hogy ezt neked kell eldöntened. Ezt szoktam mondani a vendégeimnek is. Azt csak Te tudod, hogy mennyit ér meg ez a kapcsolat számodra és azt is Te tudod jobban, hogy milyen stílusú a párod és hogyan reagál a kezdeményezésedre és ez mennyire bevett szokás, hogy komoly ügyekben te indítasz beszélgetést.

Ha úgy döntesz, hogy megér ennyit ez a kapcsolat a számodra,

 

akkor haladéktalanul indíts beszélgetést a témával kapcsolatban. Minél előbb, annál jobb ! A következő kérdés a konzultációimon az szokott lenni, hogy :  „ Jó, de hogyan ? ” Tapintatosan, finoman és persze, a kellő pillanatot elcsípve. Semmiképpen nem kritizálva, nem bírálva, nem ítélkezve, nem kérdőre vonva.

Az alábbi kérdéseket bátran felteheted, a témához illeszkedő sorrendben

 

  • Mi bánt ?
  • Mitől éreznéd jobban magad ?
  • Mivel lennél elégedett a témával kapcsolatban?Mi lenne számodra az elfogadható megoldás ?
  • Mit tehetnék én érted, vagy a helyzet megoldásáért ?
  • Tud – e valaki a segítségedre lenni a témában ?
  • És ... nyugodtan megkérdezheted azt is, hogy : Elmondhatom én mit gondolok erről vagy arról a helyzetről, témáról ?

Sok bátorságot ! Ha megéri, lépj ! És legyen szép utatok, mesés élményeitek !

CSATLAKOZZ a csoportunkba !

süti beállítások módosítása